Despre

Numele meu complet este Ciubotariu Evelinn Elena. Fac această precizare deoarece majoritatea prietenilor mei virtuali cred ca am doar un nume. Şi acela de Elena, după cum scrie şi pe facebook unde petrec mai mult timp decât pe alte reţele de scocializare.

Capture

 

Mari bătăi de cap le-am dat unor profesori cu numele meu, care de fiecare dată când mă strigau la catalog, din generală inclusiv până la liceu, se fâstâciau. Ba pronunţau pe ambii „n”, ba se opreau la „Eve…”.Se întrebau de unde şi numele ăsta la o fată? Şi eu nu înţelegeam ce e aşa greu de pronunţat un nume? Dar mie îmi place mult numele, mai ales că sunt singura din Moineşti cu numele asta care are doi de n.

Povestea numelui meu a luat naştere de când mama era însărcinată cu mine şi se uita la un serial care făcuse furori pe vremea aceea. Protagonista serialului era Evelinn, fată frumoasă şi brunetă care îi plăcuse foarte mult mamei. Asta era explicaţia dată de mama în legătură cu numele. Sinceră să fiu nu prea m-a interesat ce înseamnă şi de unde provine numele meu. De două ori am căutat să văd, prima oară când eram mai mică şi a doua oară de când mi-am actualizat pagina despre a blogului.

Aşadar numele Evelinn provine din ebraicul “havva” care înseamnă viaţă. Ceea ce m-a surprins este că am găsit doar pe un site numele de Evelinn, în reste erau numai Evelina.

Untitled

Pe lângă toate astea de când eram mică, părinţii şi toţi cei care mă cunosc au obişnuit să îmi spună Evi. Prescurtare venită de la Evelinn, astfel că nu a trebuit să mă strige o parte Evelinn, iar o parte Elena. Asta fiind o scurtă povestioară a numelui.

Materia preferată.

De când am ajuns la liceu de prin clasa a X-a a început să mă pasioneze limba română, istoria literaturii române. Este materia care îmi place cel mai mult şi la care mă pricep cel mai bine. Învăţ din drag pentru a cunoaşte cât mai mult, dar toate acestea se datorează doamnei mele diriginte.

Ce îmi place să fac în timpul liber?

  • Voluntariat pentru că mă relaxează şi îmi îmbunătăţesc abilităţile de public speaking.
  • Să călătorec.
  • Să ascult muzică.
  • Să ies cu prietenii la o „cafia”.
  • Să citesc cărţi contemporane. Despre dezvoltare personală.
  • Să îmi fac ordine în cameră. 😀

Citat preferat

  • „Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume”- Mahatma Gandhi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s