Biscuiți de casă şi miros de scorțişoară

Ador să stau langa brad, ascultând colinde şi gustând din delicatesele pregatite de mama in casa, asta îmi aduce aminte de sarbatorile de altădată. Chiar daca a trecut, Craciunul si perioada de decembrie-ianuarie mereu a fost un prilej de a „ma întoarce în timp”..
Resimt cu drag si cu emoție bucuria sărbătorilor de iarna petrecute in famile pe când eram mici. Bucuria impodobirii bradului, al decorarii casei, mersul cu colindul de dimineata pana seara si pregatirea preparatelor de Craciun imi oferea cele mai frumoase emotii de pe atunci, pentru mine asta insemna Craciunul.
Ce sa mai spun de mersul pe derdeluş, stând ore-n şir afara, uitând de timp, uitând ca ne era foame, uitând de faptul ca degetele erau aproape degerate, dar parca nu eram asa de sensibili pe atunci, parca nu ne pasa atat de mult daca aveam pielea uscata de la vântul puternic, buzele crapate si vinete de la frig, părul inghetat şi fața roşie ca mărul. Nu ne pasa. Conta doar zecile de ture de urcat, zecile ture de coborât cu sania.

Acestea construiesc cu adevarat sensul cuvântului „fericire”. Lucruile simple ne fac viața mai frumoasă, amintirea şi emoția lucruilor de altadata ne pot face mai buni, că până la urmă:
„Daca-n fiecare zi, Crăciunul ar veni, mai buni poate am fi”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s