Ziua Iei la Moinesti 2016

Anul trecut cam pe vremea asta începusem să scriu primul meu articol în calitate de blogger. În principiu am pornit de la ideea de a scrie despre evenimentele frumoase care au loc în zona Moineștiului și de a împărtăși online aspecte frumoase din viața mea. Și așa a și rămas. Ei bine, astăzi scriu cu drag despre cea de-a doua ediție a evenimentului „Ziua Universală a Iei” sau „Șezătoarea lui Moinea”. 

Duminică, 26.06.2016 moineștenii au avut ocazia să ia parte la Ziua Națională a Drapelului și Ziua Universală a Iei, eveniment organizat cu drag de Asociația Inițiative pentru o Comunitate Responsabilă (AICR), cu sprijinul primăriei Moinești. Mulțumim!

 La noi, în Moinești, acest eveniment a plecat de la ideea de a răspândi mai departe obiceiurile, jocurile tradiționale și portul românesc.

După ce am participat la slujba de binecuvântare a Drapelului Național din Parcul Central, ne-am îndreptat spre Parcul Osoiu unde a avut loc Șezătoarea lui Moinea.

Așadar, moineștenii, copiii în special au putut să își testeze priceperea în următoarele jocuri pregătite de voluntarii AICR, precum trasul frânghiei,aruncarea potcoavelor la țintă , prinsul merelor din boluri, ghicitori, dar și frământările de limbă care au stârnit râsul în rândul spectatorilor. La finalul probelor, participanții au fost încântați de premiile obținute, făcute cu mult drag și pricepre de moineștenca noastră, dna. Lupu Elena. 

Pe lângă proble puse în joc, ne-am putut bucura de momentele artistice pregătite de interpreții locali, dar și de Corul Resurrectio, coordonați de dna. prof. Biea Gabriela.

  • Țin să mulțumesc echipei AlaZ Services Moinești pentru fotografii, dar și colegului nostru Andrei Mihai pentru sonorizare.
  • Din punctul meu de vedere evenimentul a fost un real succes, deoarece ne-am atins scopul și acela de a duce mai departe tradiția. Dacă v-a plăcut, vă așteptăm și la următoarele evenimente din această vară. Fiți cu ochii pe pagina AICR.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s